top of page

RECEPTEN van CARO

Momenteel ben ik mijn kookboek aan het schrijven. Hierbij alvast een aantal recepten waarvan ik zelf heel gelukkig wordt en die ik graag met andere wil delen.

ROZEMAIJN CITROEN KOEKJE

Dit koekje is gebaseerd op de Schotse Shortbread koekjes. Ik heb het ooit bedacht toen Willem Alexander een werkbezoek bracht aan mijn keuken. Het is een rozemarijn shortbread koekje, dat makkelijk eet, hoog op smaak is en door de Rozemarijn heerlijk geurt. Een belangrijk iets bij hoog bezoek.

Tijdens een van mijn vakanties in de Verenigde Staten, werd ik door mijn vrienden Jennifer en Tim uitgenodigd voor een winterse hick over hun nieuwe landgoed. De lange versie van dit verhaal kunt u lezen in mijn kookboek. Het gaat over eten, delen en vriendschap. De clou is, dat ik daar gezeten bij een kampvuur, waar normaal elanden lopen en coyote's huilen, ik mijn eigen bedachte, door Tim gebakken koekjes aangeboden kreeg. ik heb me nooit nog nooit zo gelukkig gevoeld. Hij had het recept van mij website geplukt. 

INGREDIËNTEN

100 gram fijne lichte basterd suiker

200 gram roomboter

300 gram bloem.

1 citroen

2 takjes rozemarijn

1 ei

1 snufje zout

Rasp de schil van een citroen en hak drie takjes rozemarijn naalden zeer fijn. Vermeng alles tot een glad en mooi licht deeg. Rol uit tot een dunne lap. Steek de koekjes, leg alles op een bakplaat. Klop het ei los met een drupje water en bestrijk hiermee de koekjes. Bak ze in 10 minuutjes licht bruin op 170 graden.

IMG_7860.png
bottom of page