dagschotels.jpeg

DAGSCHOTELS
IEDERE WOENSDAG

Gezond gemak uit de keuken van CAROKookt. Kraakverse groenten ontbreken nooit in de gevarieerde dagschotels. Altijd een feest om te zien wat er op de woensdagen uit de keuken rolt.

 

We koken graag met de seizoenen mee. Dus dek de tafel, slabbetje voor, bestel je dagschotel, haal hem woensdag af aan 't keukenraam en smullen maar!

PRIJZEN

Losse schotels € 15,50  Strippenklaart 11 halen, 10 betalen € 155,00

AFHALEN

Nieuwe Leliestraat 16a

Je krijgt op woensdag een appje waneer je dagschotels klaar staan. Meestl is dit vanaf 17:00 uur, afhalen kan tot 21:00 of op afspraak. 

INVRIEZEN

Op verzoek kunnen we je maaltijd ook invriezen

8 December

mousakka.png

Mousakka

Deze week een comfort food klassieker: Mousakka. Wat kunnen we er over schrijven? Het is de favo van de chef, warm, hartig, geurend naar de Griekse bergweides vol oregano, wilde tijm en munt. Uiteraard ontbreken de Kalamata olijven niet en maakt het snufje kaneel door het rundergehakt het pallet kompleet. Komt met een boeren Griekse salade en uiteraard Tzaziekie.

Snel bestellen en slabbetje alvast voor.

15 December

plaatje.jpg

Keuken verrassing

Deze woensdag is het Chef -Dag.  Laat je dus verrassen door Caro. Uiteraard wordt het een smul festijn. Reken maar op vis, licht, smaakvol en met een originele niet europeesche twist.

Geen kat-in-'t-bakkie dus, maar pure smaken.

Leg de slabbetjes maar klaar, een mooie kom en een mooi groot bord. Of het chopsticks worden of Europeesch bestek, daar is Caro nog niet helemaal over uit. 

22 December

best of lamb plaatje.png

Wilde zaken

Bij herfstig weer hoort een herfstig gerecht, gewoon om de boel in balans te houden. Daarom een geurende gemengde wildstoof met een heuse Croûte rechtstreeks van 't fornuis. Met laurier, jeneverbes, rozenmarijn, thijm en een slokje van de Jacht Meester..

Erbij wildgarnituur van stoofpeertje, gebakken lof en een knapperige rodekool salade.

Stoof met de Croûte op t bord, slabbetje voor, oogjes dicht en waan u in weidse bossen. Wijn tip van de chef een niet al te zware rode wijn als een "Blauer Zweigelt"

29 December

boutjes van Jelles plaatje.png

de Boutjes van Jelle

Jelle was een stoere kerel die wel van een boutje hielt. Jelle woonde in Friesland, hij was mijn bed-overgroot vader. Het verhaal gaat dat hij op kousen voeten op zijn houten doorlopers de Elfstedentocht heeft uitgereden. Hij was een man van veel woorden en net zo veel kabaal en had dus ruim baan nodig onder t schaatsen. Een beetje een parelhoen zeg maar. Plezier, goed eten en drinken stonden hoog in zijn Friesse plompenblad vandel. De parelhoen boutjes zijn ons famillie gerecht.  Ik deel ze graag met jullie als dagschotel. Volle smaken van kruidnagel, laurier, jeneverbes, Friesse kruidkoek en uiteraard een slokje van de Weduwe Joustra. 

5 Januari

plaatje.jpg

Vis koekjes

Deze week iets mild kruidigs om de maag te stillen van al 't feest gedruis. 

Heerlijke viskoekjes van kabbeljauw en bakkeljauw, met lente ui, pepertje, laos, peterselie en limoen.  De koriander wordt los bijgeleverd.

Rechtstreeks uit Caro's koekenpan, zo op uw bordje.

Komt met een frisse grote salade van veel groente en een geurige kokos soep .

12 januari

plaatje.jpg

Lekkers uit Tirol

i

Om de winter feestelijk uit te wuiven, deze week uit de keuken, zelf gedraaide Leberkäse. Anders dan doet vermoeden zit er geen lever in de Leberkäse. Het woord komt van de oud-Duits woordstam "Lab" voor een rond of ovaal gevormde massa en " Kasi"  dat vaste massa betekent. Erbij tafelzuur, Spaetsle, appel compot, Preiselbeer en een echte bretzel.

19 januari

plaatje.jpg

Shepeprds Pie

i

Engeland is t tweede huis van de Chef. Het is ook het land van comfort food. Niets beter dan na een pittig Angelsaksisch buitje op de kop gekregen te hebben te kunne genieten van een warm en smaakvol vullend gerecht. Wat dacht u van een luchtige aardappelgratin als dekentje over een geurige laag rundergehakt met ui, paprika, worcestershire, laurier en natuurlijk een slokje bruin bier. Behalve de liefde van de Chef, zitten er nog veel meer geheime ingrediënten in. Zet uw bordje maar klaar en een potje fijne engelse mosterd.

26 januari

plaatje.jpg

Bokkenrijders stoof

i

De familiegeschiedenis van de Chef heeft al vaak voor een culinaire verrassing gezorgd. Deze week keren we terug naar Vaals in een ver verleden. De overgroot vader van Caro had hier een hof. Het gebied rond Vaals werd ooit geteistert door de Bokkenrijders. Een Robin Hood achtig gezelschap dat bij nacht en ontij de buurt aardig de stuipen op t lijf joeg. Het spreekt nog altijd tot de verbeelding, deze wilde bende. Wat ook tot de verbeelding spreekt is de stoof van deze week. De chef maakt hem deze keer vegetarisch. Kortom: Zet een smaakvol Limburgs biertje koud en verheug u op een Zuiderlijk avontuur.

2 Februari

plaatje.jpg

Keuken verrassing

i

Deze woensdag is het Chef -Dag.  Laat je dus verrassen door Caro. Uiteraard wordt het een smul festijn. Reken maar op vis, licht, smaakvol en met een originele niet europeesche twist.

Geen kat-in-'t-bakkie dus, maar pure smaken.

Leg de slabbetjes maar klaar, een mooie kom en een mooi groot bord. Of het chopsticks worden of Europeesch bestek, daar is Caro nog niet helemaal over uit. 

9 Februari

plaatje.jpg

Hatsjikide Hache

Voor het voorjaars weer van vandaag  rechtstreeks uiit de keuken een oer Hollands gerecht. Een klassieke hartverwarmer om genoegelijk te verorberen. Rode kool, appeltjes, ui, kruidnagel, pepertjes en boterzacht rundvlees. Dat alles bereid met een hand gebrouwen biertje van Karin van Veen uit Twente. Komt met een heerklijke aardappel gratin.